NRGreport
Menü

A Ryanair elengedheti az Air Berlint

A legnagyobb európai fapados légitársaság a csődbe jutott Air Berlin helyett inkább az Alitaliára koncentrálna. 

Az Air Berlin körül egyre jobban fogy a levegő, ahogy kevesebb potenciális érdeklődő van a fizetésképtelenné vált társaság iránt. Jelenleg ugyanis úgy fest, hogy a Ryanair és a légitársasággal korábban szóbahozott Hans Rudolf Woehrl sem fog vételi ajánlatot tenni az eszközökre. A Thomas Cook's ezzel egyidejűleg azt tervezi, hogy fontolóra veszi a német vállalat teljes felvásárlását, írta a Boersen-Zeitung - írja az Equilor.

A Ryanair ezzel együtt nem mond le arról, hogy akvizíciókat hajtson végre az iparágban, hiszen komoly érdeklődést mutat az Alitalia iránt. Az dublini székhelyű légiutasszállító azt tervezi, ha vételi ajánlata sikeres lenne, akkor az olasz versenytársát külön operációval üzemeltetné, ezzel pedig az Alitalia megtartaná saját márkanevét, erről számolt be Michael O’Leary vezérigazgató a londoni sajtótájékoztatón. 

A Ryanair meg fogja tartani a személyzet jelentős részét, elsősorban a mérnököket, a pilótákat, valamint a gépek mindennapi működését biztosító szakember gárdát. Az újratárgyalt lízingszerződésekkel az ír diszkont légitársaság minden gépet átvenne.

Forrás: Equilor