Trading

Az EB jóváhagyta az Air Berlin állami megsegítését

NRGreport | 2017.09.05. 06:24

Németország az Európai Unió állami támogatásra vonatkozó szabályai szerint nyújtott áthidaló hitelt az Air Berlin légitársaság számára – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Az uniós bizottság hangsúlyozta, a német intézkedés lehetővé teszi a fizetésképtelenné vált légitársaság rendezett felszámolását anélkül, hogy az indokolatlanul torzítaná a versenyt az egységes piacon.

A bizottság szerint a hitelezés összeegyeztethető az uniós állami támogatási szabályokkal, mert az intézkedés elősegíti a légi utasok érdekeinek védelmét és a légi személyszállítási szolgáltatások fenntartását. Minimálisra csökkenti a verseny torzulását a bizottság álláspont szerint, hogy a hitel feltételei szigorúak, lejárata rövid és az Air Berlin várhatóan befejezi működését – tették hozzá.

Az Air Berlin augusztus 15-én jelentett csődöt, miután fő részvényese, az Etihad Airways úgy döntött, hogy nem támogatja tovább anyagilag a légitársaságot. A szövetségi kormány 150 millió eurós áthidaló kölcsönt bocsátott az Air Berlin rendelkezésére, hogy ne kelljen leállítani a működését. Brigitte Zypries szövetségi gazdasági miniszter azonban kizárta, hogy az állam átvállalná a cég adósságait.

Zypries korábban közölte, hogy az Air Berlin jelenleg a Lufthansával, a Ryanairrel és az Easyjet brit diszkont légitársasággal tárgyal a lehetséges megoldásról. Hangsúlyozta, hogy a német kormány nem vesz részt a megbeszéléseken.

  NRGreport
Címkék
#Air Berlin   #Európai Bizottság   #hitel  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.