Vállalatok

Több pénzt szán gyermekgyógyításra a Mol Románia

NRGreport | 2017.09.26. 15:33

Megemelt kerettel hirdette meg kedden Kolozsváron gyermekgyógyító programját a Mol Románia és a Közösségért Alapítvány. A magyar olajtársaság a jövő évben 400 ezer lejt (27 millió forint) szán beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek számára szervezett művészet- és élményterápiás programok támogatására. 

A program keretében tavaly támogatást nyert civil szervezetek egy kolozsvári rendezvényen számoltak be programjaikról. Mint kiderült, több mint 870 sajátos nevelési igényű gyermek és családja élvezhette a tavaly finanszírozott programok pozitív hatását. Egyes szervezetek lovas vagy kutyás terápiával, mások bábozással, hidroterápiával, agyagedények formázásával vagy éppen terápiás mézeskalácssütéssel javítottak a sérült vagy beteg gyermekek és családjaik életminőségén. 

A Mol Románia az elmúlt nyolc év alatt több mint 2,4 millió lejjel (163 millió forint) támogatott 146 pályázatot, amelyek révén közel 10 ezer kedvezményezett vehetett részt terápiás foglalkozásokon. 

Amint Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója felidézte: az első kiírás alkalmával a szakmai zsűri nem javasolta a teljes támogatási keret felhasználását, mert nem érkezett elég megfelelő szintű pályázat. Azóta azonban részben – a Mol Románia programjának köszönhetően – látványosan fejlődtek a művészeti és élményterápiás programokat kínáló szervezetek. Ezért kellett a keretösszeget és az egy pályázónak kiutalható támogatási összeg határát is megemelni. 

A rendezvény keretében a nagyváradi Hospice Emanuel Alapítványnak adták át a legjobb tavalyi program megvalósításáért ítélt Mol gyermekgyógyító díjat. Az alapítvány programja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és hozzátartozóik életminőségének javítását, a szorongás csökkentését és a betegség okozta stressz kezelését célozta meg. A díjazott szervezet pályázás nélkül kapja meg a pályázatban kiadható legnagyobb, 25 ezer lejes (1,68 millió forint) támogatási összeget a tavalyi programja folytatására, és a szervezet képviselője helyet kap a beérkező pályázatokat elbíráló zsűriben. 

A Mol Románia által meghirdetett pályázatot A Közösségért Alapítvány bonyolítja le. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.