Vállalatok

150 helyet ugrott a MOL

NRGreport | 2017.09.27. 14:03

A legnagyobb ugrással, 150 hellyel került előrébb a MOL-csoport a világ egyik meghatározó energetikai információszolgáltatója, a Platts nemzetközi energetikai vállalatait rangsoroló 2017-es listáján.

A tavalyi 215. helyezéséről idén – 150 helyet ugorva – a 65. lett a legjobbakat felsoroló globális energetikai rangsorban. Ezzel a tavalyi évhez képest a legnagyobb előrelépést tette a MOL a TOP 250 rangsorban résztvevő cég közül. A Platts Top 250 rangsort a legnagyobb cégek pénzügyi eredményei alapján állítják össze, négy eredménymutatót vizsgálva: cégvagyon, bevételek, nyereség, és a befektetett tőke megtérülése. A Top 250-es lista mára a vállalatok világpiaci és gazdasági szerepének meghatározó szakmai rangsorává vált. A rangsorban résztvevő 250 cég mindegyike minimum 5,5 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezik.

"A besorolás javítása a MOL finomítói, petrolkémiai és kiskereskedelmi eszközeinek magas nyereségességével függhet össze. Ezek a jó minőségű eszközök a mostani magas finomítói és petrolkémiai marzs környezetben, ami az alacsonyabb olajáraknak és a robosztus közép-kelet európai keresletnövekedésnek köszönhető, jelentős megtérülést biztosítanak” – kommentálta a hírt Pletser Tamás, az Erste elemzője.

A Platts 2017-es listáját itt tekintheti meg.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.