Vállalatok

A Siemens is a beszállítói programban

NRGreport | 2017.10.09. 13:37

A Siemens Zrt. is csatlakozott a Nemzeti Beszállítói Programhoz – jelentette be Varga Mihály az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor. 

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: azt kell elérnünk, hogy gazdasági életünk minden szereplőjének lehetősége legyen arra, hogy elsajátíthassa és alkalmazhassa a jövő technológiáit. A Siemens világvállalat az egyik legnagyobb német befektető hazánkban, amely idén 130 éve, 1887 óta van jelen Magyarországon – ismertette a tárcavezető. Varga Mihály elmondta: nagyra értékeljük, hogy a cég tevékenysége szinte minden fontos területen hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének emeléséhez. Mindez jól nyomon követhető a folyamatosan megvalósuló beruházásokban és fejlesztésekben, a hazánkban megvalósított kutatás-fejlesztésben, az egyetemeinkkel kialakított együttműködésben, és nem utolsó sorban a magyar beszállítók magas számában – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: a program a hazai vállalkozásokat segíti olyan ismeretek elsajátításában, amelyek szükségesek ahhoz, hogy beszállítóként nagy értékláncokhoz csatlakozzanak. A már beszállítóként működő vállalkozásokat pedig abban segíti, hogy tevékenységüket még magasabb színvonalon végezzék – tette hozzá. A tárcavezető szólt arról, hogy a gazdaságunk gyorsabb ütemben történő fejlődése érdekében, szükség van a kormány és a vállalatok közötti együttműködésre, és ebben a munkában kiemelkedően fontos partnerünk a Siemens cégcsoport. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: Magyarország a mostani ipari átalakulás során akkor lesz sikeres, ha a gazdaság egésze meg tud felelni az új kihívásoknak. Hozzátette: ezen a téren elért eredményeink azt mutatják, hogy jó irányba haladunk, ugyanis a mai nappal már négy nagyvállalat – a Knorr Bremse, a GE Hungary, a Bosch és a Siemens – csatlakozott a kormány beszállító-fejlesztési programjához.

A Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a Siemens hosszú idő óta nem csak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Dale Martin hozzátette, a cégcsoport hosszú távon is kiszámítható, megbízható üzleti partnerségre törekszik magyar partnereivel, ennek keretében erősíti a magyar kis- és középvállalkozások régiós pozíciót is – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

  NRGreport
Címkék
#Siemens  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.