NRGreport
Menü

Kevesebb autó fogyott Európában

Szeptemberben két  százalékkal csökkent a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva, különösen Németországban és Nagy-Britanniában volt nagy a visszaesés.

Az ACEA európai szakmai szövetség kedden azt közölte, hogy az Európai Unióban szeptemberben 1 millió 427 ezer 105 új személygépkocsit helyeztek üzembe, 2 százalékkal kevesebb, mint tavaly szeptemberben. A főbb piacok közül Olaszországban 8,1 százalékos, Spanyolországban 4,6 százalékos, Franciaországban 1,1 százalékos  volt a növekedés. Nagy-Britanniában 9,3 százalékkal, Németországban 3,3 százalékkal kevesebb autót adtak el szeptemberben, mint egy évvel korábban.
    
Az idei első kilenc hónapban az EU-ban eladott új autók száma 11 millió 660 ezer 121 volt, ami 3,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az idei első nyolc hónapban eladott új autók száma Olaszországban 9 százalékkal, Spanyolországban 6,7 százalékkal, Franciaországban 3,9 százalékkal, Németországban pedig 2,2 százalékkal nőtt, Nagy-Britanniában viszont 3,9 százalékkal csökkent.
    
Az ACEA adatai szerint Magyarországon 9607 új személygépkocsit regisztráltak szeptemberben, 16,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első nyolc hónapban eladott új autók száma 19 százalékkal 82 ezer 660-ra emelkedett Magyarországon.

Forrás: MTI