NRGreport
Menü

Jó harmadik negyedév után az ABB

A harmadik negyedévben  5,1 százalékkal nőtt a rendelésállomány, 6 százalékkal növekedett a kisebb volumenű, de rendszeres rendelések állománya. A rendelésállomány szintje minden régióban magasabb volt

A szolgáltatásokra és szoftverekre szóló rendelések értéke 11%-kal emelkedett; az ABB AbilityTM a növekedés egyik motorja - közölte a társaság, az árbevétel 3%-kal nőtt, az üzemi EBIDTA marzs2 12,9%-ra javult. Az adózott nyereség 525 millió dollár, a működési EPS +7%3, a működési cash flow 954 millió dollár volt.

„Folytatjuk azokat az erőfeszítéseket, amelyek célja, hogy minden régióban erősödjön a növekedés üteme” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A harmadik negyedévben 5%-kal bővült a teljes rendelésállomány, az árbevétel 3%-kal nőtt, az Energetikai Hálózatok divíziónál pedig folytattuk az üzleti modell átalakítását. Az erősödő piacorientáltság és a nagy növekedési ütemet mutató szegmensekre, így például az e-járművek töltésére, a robotikára, illetve az élelmiszer- és italgyártásra történő fókuszálás sikeresnek bizonyul.”  

„Az Energetikai Termékek, valamint a Robotika és Gyártásautomatizálás divíziók az előző negyedévhez képest növelték az árrésüket, míg az Ipari Automatizálás és az Energetikai Hálózatok divíziók stabil működési teljesítményt nyújtottak a harmadik negyedévben” – mondta az ABB vezérigazgatója. „A B&R beintegrálási folyamata jól halad. A GE Industrial Solutions nemrég bejelentett akvizíciójával megerősítjük második helyünket a villamos energetikai rendszerek globális piacán. Az akvizíció támogatást nyújt ahhoz a tervünkhöz is, hogy valóra váltsuk az értékteremtési céljainkat.”  

„A közeljövőben továbbra is a nyereséges, organikus növekedésre fokuszálunk. Folytatjuk a feladatok végrehajtását, és megfelelő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy sikeresen fejezzük be a 2017. évi átalakítási folyamatot” – tette hozzá. „Tovább csökkentjük a portfóliónk kockázati szintjét, erőfeszítéseink súlypontját pedig a nagyobb növekedési ütemet mutató szegmensek és a fokozott versenyképesség irányába helyezzük át.”

Rövid és hosszú távú kilátások 

Míg bizonytalanságok uralkodnak, a makrogazdasági jelek pozitív trendet mutatnak Európában és az Egyesült Államokban. Kínában várhatóan tovább folytatódik a növekedés. Az átfogó globális piac szerény növekedést mutat, és a világ különböző részein tapasztalható geopolitikai feszültségek befolyásolják. Az olajárak és a devizaárfolyamok hatása várhatóan továbbra is befolyásolják vállalat eredményeit. 2017 átmeneti év marad az ABB számára. 

Az ABB három, fő ügyfélszektorában – a közművek, az ipar és a közlekedés & infrastruktúra – a vonzó, hosszú távú keresleti kilátásokat az energia és a negyedik ipari forradalom vezérli.  

Az ABB jó helyzetben van ahhoz, hogy erős piaci és földrajzi jelenlétével, üzleti tevékenységeivel, technológiai vezető szerepével és pénzügyi erejével megragadja ezeket a lehetőségeket a hosszú távú nyereséges növekedés érdekében - tudatta közleményben a társaság. 

Forrás: NRGreport