NRGreport
Menü

A turizmusban is erősítene Szaúd-Arábia

Váratlan tervvel állt elő Szaúd-Arábia annak érdekében, hogy minél inkább függetlenítse gazdaságát az olajbevételektől. Jelentősen könnyítenék a külföldi turisták beutazását az országba és olcsó turistavízum bevezetését is tervezik. 

A tervezett lépésről a The Times számolt be, a lapnak Sultan bin Salman bin Abdulaziz herceg, a szaúdi turisztikai hivatal vezetője nyilatkozott. Az olajmonarchia jelenleg elsősorban a Mekkába igyekvő muszlim zarándokoknak bocsát ki vízumot, de az egyéb célú, külföldieknek szóló beutazási engedélyek drágák és beszerzésük is bonyolult. A Times szerint az egyszeri belépésre jogosító vízum jelenleg mintegy 530 dollárba kerül. 

Az ország vezetése azt reméli, hogy a könnyítés révén 2020-ra a jelenlegi évi 8 millióról megduplázhatják a beutazó turisták számát. 

Az enyhítés azonban csak részleges lesz. Valószínűleg a nem muszlim látogatók továbbra sem mehetnének majd a szent városnak számító Mekkába. 

A turizmus fejlesztése egyébként kiemelten fontos eleme a Mohammed bin Szalman koronaherceg által tavaly vázolt Vision 2030 nevű átfogó gazdasági reformprogramnak, amelynek legfőbb célja, hogy a szaúdi gazdaságot fokozatosan függetlenítsék az olajbevételektől - írja az Oilprice.com.

Forrás: Oilprice.com