Vállalatok

Idén is csatlakozott az MVM a Movember akcióhoz

NRGreport | 2017.12.01. 12:09

A mellrák elleni küzdelemhez kapcsolódó akció sikeres fogadtatása után egy újabb kezdeményezésben vett részt az MVM Csoport.

Novemberben a férfi kollégák egészsége érdekében a vállalatcsoport az idei évben is bekapcsolódott az ausztrál kezdeményezésű Movember mozgalomba, melynek keretében a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. E tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön az erősebbik nem képviselőinek, ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett. Magyarországon 2009-ben indult útjára a kezdeményezés, amely néhány év alatt sikeresen elérte, hogy ma már egyre többen tudják, milyen célt szolgál a „bajuszos” kampány.

Ehhez csatlakozva növesztettek bajuszt november hónap során az MVM vállalkozó szellemű férfi kollégái, de a betegség megelőzésének érdekében ingyenes PSA vizsgálaton is részt vehettek országszerte, az MVM Csoport különböző telephelyein. A szolidaritási akció zárásaként egy közös, „bajuszos” fotózásra is sor került a székház aulájában, ezzel is felhívva a figyelmet a betegség korai felismerésének és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára. 

  NRGreport
Címkék
#Movember   #MVM Csoport  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.