NRGreport
Menü

Másfél milliárd dollárt kereshet a BP Trump adóreformján

1.5 milliárd dolláros pozitív hatással lehet a vállalat eredményére az amerikai társasági adó 35%-ról 21%-ra csökkentése – áll a British Petroleum ma kiadott közleményében.

Az amerikai adóreform jelentősős adócsökkentéseket, egyes adóformák eltörlését és az adórendszer egyszerűsítését tartalmazza. Legfontosabb eleme a vállalati nyereségadó mérséklése 35 százalékról 21 százalékra. A republikánus adócsomag megtartja a személyi és családi jövedelemadók hatsávos (10,12,22,24,32,37) rendszerét azzal, hogy a legmagasabb jövedelműek jelenlegi 39,6 százalékos adója 37 százalékra csökken. Jelentős mértékben nőnek az egyéni és családi adókedvezmények, ugyanakkor egyes adókedvezmények megszűnnek. A törvény legfeljebb 10 ezer dollárra csökkenti az egyes szövetségi államokban létező forgalmiadó-visszatérítések mértékét, illetve limitálja az ingatlanadót és egyszeri adót vetnek ki azokra a vállalatokra, amelyek offshore pénzeket kezelnek. Ez egyébként az olyan hitech óriásokat érintené, mint az Apple, a Microsoft vagy a Google tulajdonában lévő Alphabet.

A január elsején életbe lépett adóreform az amerikai adórendszer legnagyobb átalakítása 1986 óta, és Donald Trump amerikai elnök első komoly győzelme a törvényhozásban.