Vállalatok

Egyesült az E.on versenypiaci és az egyetemes üzletágát kiszolgáló vállalata

NRGreport | 2018.01.04. 14:03

A villamosenergia egyetemes ügyfélkört kiszolgáló E.on Energiaszolgáltató Kft.  beolvadt a versenypiaci ügyfelekkel foglalkozó E.on Energiakereskedelmi Kft.-be, jogutódja 2018. január 1-től az E.on Energiakereskedelmi Kft.

A vállalat csütörtöki közleménye a változást a megváltozott ügyféligényekkel, az átalakuló piaci környezettel és a vállalati struktúra egyszerűsítésével indokolta. Az E.on Energiakereskedelmi Kft. egységesebben tudja kezelni az ügyfelek igényeit, egyszerűbb és fókuszáltabb belső működésnek köszönhetően több figyelmet fordíthat az új energetikai megoldásokra – írták.

A közlemény szerint a kiszolgálás a megszokott színvonalon folytatódik, a villamosenergia-szerződések változatlan formában élnek tovább és nem változnak az ügyintézés lehetőségei sem.

Az E.on október 4-én közölte, hogy a két vállalat egyesítését kezdeményező, július 20-án benyújtott engedélykérelmét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elfogadta. Hozzátették, hogy a változás miatt az egyetemes és a versenypiaci ügyfeleknek nem lesz teendőjük.

Az E.on Energiaszolgáltató Kft.-t 2007-ben alapították az E.on csoporthoz tartozó áram- és gázszolgáltató társaságok egyetemes szolgáltatói tevékenységének biztosítására. A társaság földgáz egyetemes szolgáltatói tevékenységét 2016 január 1-től a Főgáz vette át.

Az E.on áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében biztosítják a villamosenergia-ellátást, gázhálózati társaságai a Dunántúlon hat megyében működnek. A vállalatcsoport csaknem két és félmillió ügyfelet lát el árammal egyetemes szolgáltatás keretében, a versenypiacon pedig árammal és földgázzal több tízezer vállalkozást, önkormányzatot és egyedi ügyfelet országos lefedettségben.

  NRGreport
Címkék
#energiapiac   #Eon  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.