NRGreport
Menü

Már fúrják Trump legújabb tervét, Florida nem kockáztatná az olajért a strandokat

A Trump adminisztráció 2019 és 2024 között az Egyesült Államok atlanti és csendes-óceáni területeinek 90 százalékán, ismét engedélyezné a víz alatti (offshore) szénhidrogén termelést. Az Oilprice elemzője szerint, a nagy olajmultik válasza mindössze annyi, hogy "lassú menet lesz."

Ha a tervezetet elfogadják, akkor a 47 koncessziós területen indulhat meg a termelés. Ezek közül 19 az alaszkai vizeken, 7 a Csendes-óceánban, 12 a Mexikói-öbölben és 9 az Atlanti-óceánban van.

A Wood Mackenzie vezető kutatója, William Turner, az Oilprice.com írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy az újonnan kijelölt koncessziós területeken nem olyan egyszerű megkezdeni a termelést. Mindenekelőtt, el kell dönteni, hogy hajókkal szállítják el az olajat a kutaktól, mint Nyugat-Afrikában, vagy csővezetéken, mint a Mexikói-öbölben. Ezek mind roppant költséges beruházások – jegyzi meg a szakértő.

Ez mellett a Trump tervét az olyan republikánus államok is fúrják, mint Florida. A turizmusra épülő országrészben nem szívesen tennék kockára a kristálytiszta strandokat.

Forrás: Oilprice.com

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »