Trading

Elérte a 70 dollárt a kőolaj ára

NRGreport | 2018.01.15. 08:12

Hétfő reggel az olajpiacon három éves csúcs közelében álltak a jegyzések. A brent hordónkénti ára 70 dollár, a WTI ára pedig 64 dollár közelében tartózkodik. 

A várakozásokkal ellentétben enyhén süllyedtek az indexek a nyitásban hétfőn a vezető európai értéktőzsdéken. A londoni FTSE-100 index 0,09 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,21 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,19 százalékkal csökkent a nyitást követő percekben. Az euróövezeti EuroStoxx50 0,08 százalékos veszteségben állt. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39 877,86 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest nem változott.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: az Amerikai Egyesült Államokban ünnep miatt nincs kereskedés, így Európában alacsony lesz a forgalom a hét első napján. A szakértő kiemelte, hogy fontosabb vállalati hírek nem várhatók. A bankszektor erős a világban, így az OTP jól teljesíthet, azt viszont kérdésesnek látja, hogy a Mol tud-e emelkedni. Az elemző összességében stagnálásra számít a magyar tőzsdén, érdemi mozgások nélkül.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában közölte: továbbra is a 40 000 pontos technikai ellenállással küzd a BUX index, a hétfői nyitásban ismét enyhe pozitív tartományban kezdhetnek a magyar részvények. Szintén hozzátette, hogy a forgalom várhatóan alacsonyabb lesz a szokásosnál, mert az amerikai piac zárva tart.

  NRGreport
Címkék
#BUX   #kőolaj   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.