NRGreport
Menü

Friss diplomások, új szemlélet - beerősít a Nemzeti Közművek

Együttműködési megállapodást írt alá az NKM Nemzeti Közművek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), a megállapodás célja a hallgatók gyakorlati képzésének segítése.

A Nemzeti Közművek keddi tájékoztatása szerint a gyakorlati képzés során az egyetem hallgatói megismerhetik a társaság tevékenységét, bekapcsolódhatnak az ott folyó tevékenységekbe, a társaság és leányvállalatainak gyakornoki, illetve junior programjaiba. A közlemény idézi Alkér Zoltánt, a Nemzeti Közművek infrastruktúra vezérigazgató-helyettesét, aki szerint támogatni szeretnék a BME oktatási, kutatási tevékenységét, illetve számítanak a friss diplomások munkaerejére és friss szemléletére.

A Nemzeti Közművek 4,5 millió lakossági és versenypiaci földgáz- és áramfogyasztó ellátásbiztonságáért felel, amelynek biztosításához elengedhetetlen a megfelelő műszaki és gazdasági végzettséggel rendelkező munkaerő. Tavaly hasonló együttműködési megállapodást írtak alá az Óbudai Egyetemmel és a Zsigmond Király Egyetemmel - ismertetik a közleményben.

Forrás: MTI