NRGreport
Menü

Kínából Kanadába vándorolhatnak a Bitcoin bányászok

A Reuters információi szerint a Kínai Nemzeti Bank nem hivatalosan arra kéri a tartományok vezetőit, hogy lépjenek fel a vidéki kisvárosok százaiban működő Bitcoin-farmok ellen.

Jelenleg a világ Bitcoin bányászati teljesítményének csaknem a felét Kína adja. Az olcsó energia és az olcsó munkaerő eddig nagy versenyelőnyt biztosított az országban működő Bitcoin-telepek számára. Úgy tűnik, most véget érhet ez az időszak – írja az Oilprice.

Egyre több Bitcoin bányászattal foglalkozó cég érdeklődik a kanadai lehetőségek iránt. A Hydro-Quebec üzletfejlesztési igazgatója, David Vincent megjegyezte: "Nagyon sok érdeklődő van, még marketingre sincs szükség. "

A Hydro-Quebec Kanada legnagyobb közüzemi szolgáltatójaként speciális árakat és technikai feltételeket kínál a bányászoknak. A közüzemi óriás az adatközpontok számára 0,0248 dollár/kWh a kriptovaluta bányászok számára pedig 0,0394 dollár/kWh áron kínálja az elektromos energiát. Ez mintegy 50-70 százalékkal olcsóbb más észak-amerikai lehetőségeknél. További részletek itt.

Forrás: Oilprice