Innováció

Az elektromos töltőállomás-hálózat építésben erősít a Nemzeti Közművek

NRGreport | 2018.01.23. 11:04

A Nemzeti Közművek elektromos gépjármű-töltőállomás létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó engedélyt szerzett. A társaság mindezzel párhuzamosan stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai társasággal, a Fortummal, annak érdekében, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként országos elektromos autó töltőállomás-hálózat épülhessen ki Magyarországon, amelynek első nyilvános töltőjét Békéscsabán helyezték üzembe a napokban.

A Nemzeti Közművek „Mobiliti” néven indítja el e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos autó töltőállomás-hálózat telepítését annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte. A Nemzeti Közművek saját, a közeljövőben mintegy 100 töltőből álló hálózatának irányítási rendszerét a Fortum Charge&Drive nevű felhő alapú szolgáltatott szoftver (SaaS) megoldása biztosítja.

„A Nemzeti Közművek a hazai elektromobilitás egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni, a társaság a publikusan kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet kíván betölteni az üzleti és az otthoni töltések piaci szegmensében is, valamint a települések önkormányzataival együttműködésben hamarosan egy az egész országot lefedő hálózat jöhet létre.” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Nemzeti Közművek miután megszerezte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elektromos gépjárművek villamos energiával történő töltésére alkalmas töltőállomás telepítésére, illetve üzemeltetésére vonatkozó engedélyét, Békéscsabán be is üzemelte első nyilvános, a nap 24 órájában elérhető elektromos autó töltőjét, amely egyidejűleg kettő elektromos autó töltésére alkalmas. Ezzel tulajdonképpen az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve kulcsrakész projektek keretében töltő telepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást is kínál üzleti ügyfelei számára. A Nemzeti Közművek egyik legfőbb stratégiai célkitűzése az, hogy a hazai e-mobilitás meghatározó szereplőjévé váljon országos töltőhálózatával.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.