NRGreport
Menü

Emelkedik a kőolaj ára, stagnálnak a piacok

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 44 cent (0,62 százalék) emelkedéssel 70,97 dolláron állt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,37 pontos emelkedéssel, 40 983,14 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest minimálisan erősödött.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a magyar részvénypiacon a nyitásban stagnálás, enyhe csökkenés várható. A nap folyamán a szerdán indult profitrealizálás folytatódhat, az általános romló hangulat miatt csökkenhet a BUX. Kiemelte, hogy az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülésére érdemes figyelni délután. Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője megjegyezte, hogy a nyitásban nem várható jelentős elmozdulás, összességében pedig oldalazó mozgást vetít elő a BÉT-en.

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 1,11 százalékkal, 23 663 pontra süllyedt, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,89 százalék csökkenéssel fejezte be a napot. A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,08 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató ugyanakkor 0,12 százalékkal erősödött. A reggel 7 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,20 százalékos csökkenést, a sanghaji börze irányadó mutatója viszont 0,23 százalékos emelkedést, a szöuli Kospi mutató pedig 0,95 százalékos növekedést jelzett.

Forrás: MTI