NRGreport
Menü

Tovább kúszik az olajár

Emelkedéssel indult a nap az olajpiacon: az európai tőzsdék nyitásakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 31 centtel (0,45 százalék) járt magasabban az előző nap végi szintnél, 69,96 dolláron állt a kurzus.

Gyengültek az indexek a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken pénteken, a kereskedés kezdetén. A londoni FTSE-100 index 0,11 százalék, a frankfurti DAX-30 mutató 0,46 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,33 százalék csökkenést jelzett a kereskedés első perceiben a csütörtöki záróértékéhez képest.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40 238,27 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest nem változott.

Pénteki európai tőzsdenyitáskor az euró 1,2507 dolláron állt a csütörtök esti 1,2481 dollár után.

Az európai hangulatra a piaci szereplők szerint kedvezőtlenül hathat, hogy jórészt mínuszban zártak pénteken az ázsiai börzék, miközben délelőtt nem lesz fontosabb makrogazdasági adat, ami kapaszkodót adhatna, hogy merre tart Európa gazdasága. Délután egy fontos makrogazdasági adat érkezik: ismertetik a januári amerikai foglalkozatási és munkanélküliségi számokat. 

A Budapesti Értéktőzsdén péntek délelőtt iránykeresésre, délután élénkülésre számítanak az elemzők. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy nyitás előtt határozott irány nem látszott, Európában csütörtökön jelentősebb csökkenés volt. A régióban csütörtökön már volt némi profitrealizálás, de jelentősebb eladói nyomásról nem lehet beszélni. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője további enyhe pluszokra számít a BUX-indexnél, a vezetőrészvényeknél a trendek változatlanok, a Magyar Telekomnál stagnálás jöhet.

Forrás: MTI

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »