Trading

Hét forinttal csökkent a 95-ös benzin ára

NRGreport | 2018.02.14. 08:06

Csökkentette bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel a benzin átlagára literenként 357, a gázolajé 363 forintra mérséklődött. Az üzemanyagok ára legutóbb február 7-én változott, akkor a benzin ára bruttó 3 forintos csökkenéssel 364 forintra mérséklődött, míg a gázolajé bruttó 2 forinttal 369 forintra csökkent. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozgott szerda reggel. A legközelebbi, áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,02 százalékos nyereségben, 62,73 dolláron, míg a márciusi szállítású WTI 0,17 százalékos mínuszban, 59,09 dolláron forgott nyolc óra körül.

Varga Zoltán,  Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője némi pozitív korrekcióra számít a nyitásban. A vezető részvények közül kiemelte, hogy a Richter piacán folytatódhat a bizonytalanság, reggel emelkedésre számít, de továbbra is nagy a veszélye az eladói hullámoknak. Az OTP-részvények iránt továbbra is magas lehet a vételi érdeklődés, de nyitásban elképzelhető egy kisebb negatív korrekció. A Mol és a Magyar Telekom árfolyamában továbbra sem számít érdemi elmozdulásra, iránykeresés jellemezheti a két részvényt. Kitért arra, hogy reggel a tavalyi 4. negyedéves GDP adat kelthet hullámokat a forint kereskedésében.

Ázsia és a csendes-óceáni térség tőzsdéin vegyesen teljesítettek az irányadó indexek szerdán, jóllehet a New York-i tőzsde előző nap enyhe nyereségben tudott zárni. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,48 százalékos veszteségben fejezte be a kereskedést, főleg az exportorientált vállalatok árfolyama csökkent a jen dollárhoz viszonyított erősödése miatt. A dél-koreai Kospi 1,11 százalékos nyereségben, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 viszont 0,25 százalékos mínuszban zárt. A vezető sanghaji index 0,46 százalékos pluszban zárt, a hongkongi Hang Seng pedig 1,76 százalékos pluszban állt a zárás előtt.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.