NRGreport
Menü

A Brent és a WTI is egy százalékos pluszban indítja a hetet

A nemzetközi piacokon irányadó Brent 64,5 a WTI pedig 61,4 dolláron áll hétfő reggel. Ez mindkét olaj esetében csaknem egy százalékos erősödést jelent a pénteki záróárhoz képest.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,33 pontos csökkenéssel, 39 138,54 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest kissé gyengült.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: továbbra is pozitív a piaci hangulat, az ázsiai részvényindexek emelkednek, és az európai börzék is pluszban készülnek nyitni, ami a régiós papíroknak is lökést adhat. Az amerikai piacokon nincs kereskedés, ezért a szakértő arra számít, hogy alacsony forgalom mellett erősödnek az árfolyamok. Hozzátette: fontosabb makrogazdasági adatok nem várhatók, amelyek érdemben befolyásolnák a kereskedést. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén úgy látja, hogy folytatódhat a pozitív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén, ezt elsősorban a kedvező nemzetközi befektetői hangulat segítheti.

Forrás: MTI