Hír

Összemérték erejüket az energetikai innovátorok

NRGreport | 2018.02.23. 13:06

Napenergiával működtetett termoakusztikus hűtőgéppel, olyan kezes-lábas játszóházzal, ahol a 100 százalék öko-termékeket a humánenergia működteti, jövőbemutató design cikkekkel és okosotthon rendszerrel is lehet találkozni az MVM EDISON Light Up! pályázatának nyertesei között.

A továbbjutó pályázatokat egy-egy millió forinttal honorálta a zsűri, valamint belépést nyertek a második forduló inkubációs mentorprogramjába, ahol az MVM Csoport inkubációs tagvállalata, a Smart Future Lab Zrt., valamint a programban partnerként résztvevő IBM segti a további a fejlődésben a vernsengő startupokat az elkövetkező két hónapban. A program végén a tizenkét pályázatból négy végső nyertes maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére kaphat lehetőséget, hogy a jövő meghatározó vállalkozásává váljon.

Az MVM EDISON program végső eredményhirdetése – ahol a most továbbjutott tizenkét pályázat közül négy kerül ki nyertesként – május közepére várható.

Nyertesek

Biró Szabolcs: Kezes-lábas játszóház
Kovács Gábor, Sohajda István: Parabolikus napkollektor
Fabricius Csaba, Fabricius-Nagy Emese, Horváth Bence Ede: IORA moduláris rendszer
Kristóf Dániel, Barabás Bence, Barabás Máté, Bödecs Bálint, Németh Balázs, Németh Barnabás: AeonEL Flare
Körmöczi Levente, Tóth Tamás: Radarsenal
BES Európa Kft.: Wastewater treatment
Kovács Attila, Kovács Tibor: E-zászló
IoTrend Kft.: IoTrend
különlegesotthon.hu Kft.: Napelemek drón kontrollja
Gulyás Attila, Trefán Szilárd: Napenergiával működtetett termoakusztikus hűtőgép
Fröhlich Balázs, Kálovics András: SKART-Electronic motorcycles
Self Smart Home Kft.: IDOMIO

Az MVM EDISON Light Up! pályázatot 2016-ban hirdette meg először az MVM Csoport. A program sikerének köszönhetően a társaságcsoport frissített témakörökkel újra kiírta a pályázatot. A beérkezett pályamunkákkal szemben továbbra is elvárás volt, hogy újító energetikai megoldásokat mutassanak be, valamint eleget kellett tenniük a feltételnek, hogy a clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörökhöz kapcsolódjanak.

 

  NRGreport
Címkék
#innováció  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.