NRGreport
Menü

Három hetes csúcs közelében az olajár, drágábban fogunk tankolni

Az olaj ára három nap emelkedés után kedden lefelé korrigált a hétfőn elért három heti csúcsról. A Brent nyersolaj ára 0,09 százalékkal hordónként 67,23 dollárra, a WTI nyersolajé 0,08 százalékkal 63,86 dollárra csökkent. Holnap árat emel a MOL. A benzin 4, a gázolaj 5 forinttal lesz drágább a kutakon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,03 pontos emelkedéssel, 38 622,87 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,01 százalékkal erősödött.

Kiss Mónika a reggeli kommentárjában kifejtette: tovább eshet a keddi nyitásban a Richter-részvények árfolyama, mert a vállalat közlése szerint az Esmya elnevezésű termékhez kapcsolódó EU piaci, valamint latin-amerikai immateriális eszközre és üzleti értékre értékvesztést számolnak el. Ennek értéke előreláthatóan 42 milliárd forint, ami az audit során változhat. Emiatt az éves auditált üzemi és adózott eredmény várhatóan jelentősen elmarad a februárban közölttől. A szakértő annak ellenére jelentős negatív tőzsdei reakciót vár, hogy az értékvesztés visszafordítható számviteli művelet, nem jár készpénzmozgással, valamint a Richter a várható lépésről tájékoztatott is a negyedéves gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón. Ha a PRAC (Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottság) döntése kedvező lesz májusban, rendkívüli eredményként a most bejelentett összeg nagy része visszaírható lehet. Kiss Mónika jelezte, a heves tőzsdei és elemzői reakcióra példa lehet a Bloombergen kedden reggel már megjelent Jefferies elemzés, ahol a korábbi 8355 forintos célárat 5695 forintra csökkentették és tartásra minősítették le a részvényt a korábbi vételről.

Forrás: MTI, Holtankoljak