Hír

Lassul a kanadai olajkitermelés

NRGreport | 2018.03.02. 11:33

Kanada legnagyobb nehézolaj- és földgáztermelője, a Canada Natural Resources Ltd.  bejelentette, hogy lassítja kitermelését. A nehézolajnál fontolóra veszik az olajfúrási program mérséklését is a második félévben.

Bár az olajár mozog, mégis úgy tűnik, az olaj nem tud mozogni – nyilatkozta a Reuters tudósítása szerint Tim McKay, vezérigazgató egy elemzői konferencián, utalva a szűk szállítási kapacitásokból eredő nehézségekre, amelyek a döntést (a kényszerű árkedvezmények miatt) indokolták. Különösen a nehézolajnál érezhető ez, amelynek szállítása költséges. E területen a beruházások befejezését is késleltetik.

A WCS nehézolaj ára csütörtökön hordónként 24,7 dollárral volt alacsonyabb, a WTI-nél, a Shorcan Energy Brokers adatai szerint.

A kereslet és kínálat közötti szélesedő szakadék egyre inkább érezhető Észak-Amerikában a szállítási árakban a CD Howe Institute friss jelentése szerint. Az északi olaj- és gáztermelők küzdenek azért, hogy ezek emelkedése ellenére versenyképesek tudjanak maradni. A kanadai kormány egy csővezeték rendszer létrehozását tervezi, miután a korábbi projektek sorra nem valósultak meg – emlékeztetett az Oil Price.

  NRGreport
Címkék
#kőolajkitermelés  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.