NRGreport
Menü

Csökken az olajár, olcsóbb mától a dízel a MOL kutakon

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 56 cent, azaz 0,85 százalék csökkenéssel 65,23 dolláron áll, míg a WTI ára szintén 0,8 százalékos csökkenéssel 62.10 dollár volt.

Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott. A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 365 forintra mérséklődött. Az üzemanyagok ára legutóbb pénteken változott, 3-3 forintos emeléssel a benzin átlagára 358 forintra, a gázolaj átlagára 367 forintra nőtt. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

Az Egyesült Államok és a világ sok más országa közötti kereskedelmi háború veszélye miatt mínuszokban zárt reggel Ázsia és ez kihat az európai kereskedésre is - mondták elemzők.Szerdán több fontos makrogazdasági adat is befolyásolhatja a trendet. Ezek közül kiemelkedik délelőtt az euróövezet negyedik negyedévi gazdasági növekedésére vonatkozó végleges adat. Délután ismertetik a foglalkoztatás februári alakulására vonatkozó amerikai adatot és este, európai tőzsdezárás után teszik közzé az úgynevezett Bézs Könyvet, ami az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legfrissebb gazdasági helyzetelemzése.  

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,73 százalék gyengüléssel, 21 261 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,70 százalékkal süllyedt.A már bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 1,01 százalék, a tajvani börze pedig 0,36 százalék mínuszban fejezet be a napot. A hongkongi tőzsde fő mutatója 0,81 százalékos, a sanghaji 0,09 százalékos, a szöuli pedig 0,21 százalékos mínuszban állt.    

Forrás: MTI