Trading

Enyhén csökken a nyersolaj hordónkénti ára

NRGreport | 2018.03.12. 08:13

A Brent nyersolaj ára 0,08 százalékkal hordónként 65,44 dollárra, a WTI nyersolajé pedig 0,10 százalékkal 61,98 dollárra csökkent.

Erősödésre számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a nyitásban Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. Kiemelte, hogy a Mol igazgatótanácsa dönthet a múlt évi eredmény után fizetendő osztalékról, ami befolyásolhatja a vállalat részvényeinek árfolyamát. Az OTP jól behatárolható sávban mozog, a Richternél folytatódhat a pozitív korrekció, a Magyar Telekom árfolyamában viszont nem látszik fordulat – tette hozzá.

Indexemelkedéssel indították el a hétfői globális kereskedést az ázsiai értékpapírpiacok is. Tokió 1,8 százalék, Szöul egy százalék, Hongkong 1,7 százalék, Sanghaj fél százalék nyereséget mutatott az európai kerekedés kezdete előtt másfél órával. 

Fontosabb makrogazdasági adat közzététele nem várható hétfőn. Az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa az Eurogroup Brüsszelben tanácskozik. Pénteken Frankfurt kivételével nyereséggel zártak a főbb európai értékpapírpiacok. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,41 százalékkal, a Stoxx 600 index 0,43 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,13 százalékkal emelkedett. A gyűjtőindexek három százalék körüli nyereséget halmoztak fel a hét folyamán.Pénteken a kereskedés második felében kapták meg az emelkedéshez szükséges lökést az európai árfolyamindexek a várakozáson felüli javulást mutató amerikai foglalkoztatási adatoktól. A vesztes részvények szinte kizárólag az autóipari ágazatból kerültek ki az Európa és Egyesült Államok közötti védővám-csatározás miatt. Az autóipari részvények gyengülése nagyban hozzájárult a német árfolyamindexek gyengüléséhez. Frankfurtban a DAX index 0,07 százalékkal gyengült. Londonban viszont pénteken 0,30 százalék, Párizsban 0,39 százalék volt az indexemelkedés, Milánó 0,06 százalékkal, Madrid pedig 0,41 százalékkal végzett erősebben.

Az amerikai gazdasági aktivitás élénkülésére utalóan javuló foglalkoztatási adatokat a tengeren túli értékpapírpiacok is lendületes árfolyam-emelkedéssel nyugtázták, a főbb amerikai indexek 1,8 százalékos erősödést értek el pénteken.   

 

  NRGreport
Címkék
#Brent   #tőzsde   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.