NRGreport
Menü

Csökken a benzin ára a Mol kutakon

Csökkentette bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A csökkentéssel a benzin literenkénti átlagára 355 forintra mérséklődött. A gázolaj ára legutóbb a múlt héten pénteken változott, 2 forinttal csökkent átlagosan 363 forintra, a benzin ára akkor nem módosult. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 0,12 százalék csökkenéssel 64,56 dolláron állt, míg a WTI 60,64 dolláron 0,2 százalékos csökkenést mutatott.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, enyhe negatív hangulat uralkodik a nemzetközi részvénypiacokon, így szerdán a BÉT-en iránykeresésre számít. Ugyanakkor megjegyezte, hogy szerdán fontosabb makroadatok érkeznek. Példaként említette az euróövezeti ipari termelési adatot, a kiskereskedelmi értékesítési adatot az Amerikai Egyesült Államokból, valamint, hogy a délelőtt beszél még Mario Draghi, az Európai Központi Bank vezetője is. Ezekre pedig az elemző szerint érdemes figyelni, mert a makroadatok hatására a nap második felében javulhat a hangulat a részvénypiacokon. A vezető részvényekről elmondta, hogy a Mol és az OTP technikai képe pozitív, így árfolyamuk emelkedhet szerdán. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar részvénypiacon, mivel ismét elromlott a nemzetközi befektetői hangulat. A vezető részvényekről megjegyezte, hogy kisebb profitrealizálás indulhat a Mol és az OTP piacán, ugyanis mindkét részvény árfolyama jelentős pozitív korrekciót hajtott végre a múlt héten. A Magyar Telekom és a Richter kereskedésében is érezhető lesz a hangulat romlása, a távközlési vállalat árfolyamában a 435-440 forintos tartomány, míg a gyógyszergyártó cégnél az 5500 forintos szint jelenthet meghatározó támaszt a következő időszakban.

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán. A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,85 százalék gyengüléssel, 21 781 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,41 százalékkal süllyedt. A már bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,66 százalék, a tajvani börze pedig 0,51 százalék mínuszban fejezet be a napot. A hongkongi tőzsde fő mutatója 1,37 százalékos, a sanghaji 0,38 százalékos, a szöuli pedig 0,44 százalékos mínuszban állt.

Forrás: MTI