Trading

Az olajárral együtt emelkednek az európai tőzsdék

NRGreport | 2018.03.20. 08:29

Az olajár emelkedett, a Brent 0,80 százalékkal, hordónként 66,58 dollárra, a WTI 0,87 százalékkal, 62,67 dollárra. 

Csökkenésre, a hétfői kereskedés mérsékelt folytatására számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta, a kereskedés kivárással kezdődhet, a nap egészében pedig a hétfői kereskedés mérsékelt folytatása várható alacsonyabb forgalom mellett, ezért összességében a BUX-index gyengülésére számít. A várható nemzetközi adatok közül kiemelte az Egyesült Királyságból érkező inflációs adatot és a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet márciusi német és euróövezeti gazdasági hangulatindexét. Ballai Zoltán úgy fogalmazott: "a kereskedési napot gyakorlatilag ezek a hírek indítják be". Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén. Hozzátette: a BUX-index hétfői gyengülése a tovább fokozódó kereskedelmi háború, a Facebookkal kapcsolatos jogi vádak és az általános kockázatkerülés felerősödése miatt folytatódhat kedden is.

Kedden a tőzsdei árfolyamok alakulását az Európai Bizottság márciusi euróövezeti fogyasztói hangulatindexe, a brit fogyasztói és termelői árak februári alakulása, valamint a februári német termelőiár-infláció befolyásolhatja. A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet márciusi német és euróövezeti gazdsági hangulatindexét teszi közzé.

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,25 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,35 százalék emelkedéssel kezdte a keddi kereskedést. Londonban 0,31 százalék emelkedéssel nyitott az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,37 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,34 százalék erősödéssel kezdett. Madridban 0,24 százalék, Milánóban 0,27 százalék volt az erősödés a tőzsdék nyitásakor.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.