Fenntarthatóság

Itt az új E.ON EnergiaKözösségek program

NRGreport | 2018.03.20. 13:03

4 évad után idén ismét elindul Greendependent Intézet és az E.ON csoport együttműködésével az "E.ON EnergiaKözösségek" program, melynek célja, hogy segítse a családok, háztartások, kisközösségek energiatudatos életmódját, és népszerűsítse, terjessze a karbon-szegény, fenntartható életmódot.

Az idei évben először március végétől egy 9 hétig tartó közösségi média (Facebook) kampányt szerveznek, ahol különböző témák mentén érdekes és tanulságos cikkeket, ötleteket, híreket osztanak meg. Ezek segítenek, hogy minél több energiát spóroljunk meg, valamint lehetőséget adnak a felkészülésre és gyakorlásra az ősszel induló közösségi megmérettetésre.

A kampány során háromhetente kihívásokat, feladatokat tesznek közzé, s ezek megoldását ajándékokkal jutalmazzák. Március 26-tól a tavaszi szünetre gondolva az elektronikus kütyük nélküli szórakozásról osztanak meg posztokat, a következő héten a fürdőszobai melegvíz-használat és a fürdés lesz a téma, majd a konyhai gépekről tesznek közzé hasznos információkat.

Ősztől pedig elindul a program hagyományos része, ahol a családok, háztartások csoportjai (ún. EnergiaKözösségek) versenyeznek az ország egész területén abban, hogy ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani az otthonában. A közösségek barátokból, szomszédokból, munkatársakból, vagy éppen osztálytársak családjaiból álló csapatok. Munkájukat önkéntes klímakoordinátorok és energiavadászok segítik, akik a háztartás minden tagját megpróbálják bevonni. Ezáltal a jelen és jövő nemzedékek együtt tanulhatják, gyakorolhatják a környezettudatos, fenntartható életmódot.

A verseny során a részt vevő közösségek megtanulják, hogyan érhetnek el jelentős energia megtakarítást – és ezáltal pénzbeli megtakarítást is – otthonukban nagyobb beruházás nélkül. Mindezt játékosan, könnyedén, úgy, hogy saját életminőségük ne csökkenjen és közben jól együttműködő közösségeket alakítsanak, hiszen együtt spórolni és "zöldülni" is könnyebb és élvezetesebb!

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.