Hír

A Nissan is rákapcsol az elektromos autók eladására

NRGreport | 2018.03.27. 12:00

Közzétette a tavaly áprilisban bemutatott M.O.V.E. to 2022 stratégiájának frissített részleteit a Nissan, amelyben a következő öt évben elérni kívánt technológiai és értékesítési terveit vázolja fel a japán gyártó – írja a Villanyautósok.hu.

Elképzelései szerint az elektromos autók aránya még tovább fog nőni az új gépkocsi-eladások mutatóiban, vezető pozícióba helyezve a Nissant a villanyautók piacán, valamint az önvezető technológia és az összekapcsolhatóság is egyre nagyobb szerephez jut a japánok autóiban a közeljövőben.

A Nissan által említett egyik legfontosabb célkitűzés, hogy 2022-re az évente értékesített elektromos járművek darabszáma elérje az egymilliót. Az elektromos járművek ebben az esetben a tisztán villanymeghajtású gépkocsikat foglalják magukba, valamint a Nissan e-POWER hajtáslánccal felszerelt típusokat, melyek a gyártó szerint átmenetet képeznek a hagyományos és a teljesen elektromos kocsik között.

Az e-POWER meghajtásnál nincs szükség konnektorra, az autó ugyanis nem tölthető külső forrásból, ehelyett egy benzinmotor látja el a villanymotort elektromos árammal, és bár a hatékonysága és a kibocsátási adatok jóval szebb képet mutatnak a kizárólag benzinmotoros vagy tradicionális hibrid modellekénél, az elektromos kategóriába való besorolást könnyedén meg lehetne kérdőjelezni. Hogy az évi egymilliós eladást milyen arányban képzeli el a Nissan a villanyautók és az e-POWER meghajtású járművek között, azt nem részletezte a gyártó, együttesen viszont a vállalat összes értékesítését Japánban és Európában 40%-ban képviselnék 2022-re, 2025-re pedig 50%-ban.

  NRGreport
Címkék
#elektromos autó   #Nissan  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.