NRGreport
Menü

Emelkedett a benzin és a gázolaj ára

Emelte bruttó 6 forinttal a benzin, és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán.

Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 365 forintra, a gázolajé pedig 368 forintra nőtt. A benzin ára legutóbb múlt pénteken emelkedett 4 forinttal, 359 forintra. A gázolaj ára március 9-e óta nem változott. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között. Reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 51 cent (0,70 százalék) csökkenéssel 68,95 dolláron állt.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat nyomást gyakorolhat a magyar piacokra, így a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) esésre lehet számítani szerdán a piaci szakértők szerint. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, kedden jelentős lefelé fordulás következett be az amerikai piacokon, és Ázsiában is hasonló tendenciák voltak megfigyelhetők. Ennek megfelelően Európában is esések várhatók - hangsúlyozta az elemző. A negatív hangulat alól a régió, és azon belül a Budapesti Értéktőzsde sem vonhatja ki magát, így a magyar piac is lefelé tarthat - tette hozzá. Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint az európai részvényindexek, köztük a BUX is követheti a tengerentúli indexek keddi rossz teljesítményét, így jelentős eséssel indulhat a nap. Az elemző úgy fogalmazott, a piacok "ugrálós kedvükben vannak". A globális kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggodalmak bár enyhültek, továbbra is hektikus mozgásra lehet számítani, a befektetők a legapróbb negatív hírre is eladásokkal reagálhatnak - jegyezte meg Bukta Gábor.

Forrás: MTI