Trading

Csökken a Brent és a WTI ára, lefelé mozdulnak a piacok is

NRGreport | 2018.04.06. 07:21

A kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedésének a lehetősége a csütörtökön még emelkedő olajárakat is fordulatra kényszerítette. A Brent nyersolaj ára 0,72 százalékkal, hordónként 67,8 dollárra, a WTI ára 0,82 százalékkal, 63,02 dollárra csökkent.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,86 pontos emelkedéssel, 38 068,90 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,01 százalékkal erősödött.

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,57 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,72 százalék eséssel kezdett. Londonban 0,24 százalékkal csökkent az FTSE-100 index a nyitáskor, a frankfurti DAX index 0,51 százalékkal kezdett alacsonyabban, a párizsi CAC-40 index pedig 0,40 százalékkal esett. Madridban 0,65 százalék, Milánóban 0,20 százalék volt a nyitáskori indexcsökkenés.

A vasárnapi országgyűlési választások is szerepet játszanak abban, hogy nem várhatók nagyobb elmozdulások a Budapesti Értéktőzsdén pénteken a piaci szakértők szerint. Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője oldalazó mozgásra, maximum fél százalékos elmozdulásra számít a budapesti részvénypiacon. A vasárnapi választások nagy kockázatokat nem hordoznak a befektetők szempontjából, a kivárás jellemezheti a részvény- és kötvénypiacot – jegyezte meg Kiss Nicholas. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint csütörtökön ugyan jelentős emelkedéssel zártak a részvénypiacok, pénteken csökkenéssel indulhat a kereskedés. Ennek oka, hogy az amerikai piaczárást követően Donald Trump újabb termékekre kivetendő védővámok tervét jelentette be. A forint árfolyamában az elemző nem számít érdemi elmozdulásokra, mint mondta, a befektetők kivárnak a vasárnapi országgyűlési választás előtt.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.