Trading

Emelkedik a Brent és a WTI, optimisták a piacok

NRGreport | 2018.04.09. 07:05

Az olaj ára a pénteki két százalékos esés után stabilizálódott, kissé felfelé korrigált. A Brent nyersolaj ára 0,40 százalékkal hordónként 67,38 dollárra, a WTI ára 0,39 százalékkal 62,30 dollárra emelkedett.

Indexerősödéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon a pénteki esés pozitív korrekciójaként. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,88 pontos emelkedéssel, 37 968,14 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,35 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,49 százalék erősödéssel kezdte a hétfői kereskedést. Londonban 0,30 százalék emelkedést mutatott az FTSE-100 index a nyitáskor, a frankfurti DAX index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,21 százalékkal emelkedett. Madridban 0,52 százalék indexerősödéssel indult a hétfői kereskedési nap, Milánóban pedig 0,27 százalékos emelkedéssel.

Emelkedést várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a piaci szakértők az optimista nemzetközi hangulat miatt. Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője mivel a Fidesz-KDNP győzelmét várták a piaci szereplők, ezért ennek hatása semleges lehet. Hozzátette: piacmozgató lehet, hogy hajnalban az ázsiai tőzsdék szinte kivétel nélkül emelkedtek, valamint a határidős indexek alapján Nyugat-Európa is pluszban nyithat. A vezető részvények közül a Richter ismét nekirugaszkodhat az 5500 forintnál tornyosuló ellenállásnak.  Az OTP esetében nincs változás, továbbra is sávozó mozgást láthatunk, enyhe pozitív jelekkel. A Mol továbbra is igen hektikus maradhat. Izgalmas lehet viszont a Magyar Telekom piaca, a grafikon alapján napokon belül trendszerű mozgás indulhat a részvény árfolyamában.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.