NRGreport
Menü

70 dollár fölött jár a Brent, megtorpantak a piacok

A Brent 70 dollár felett, a WTI pedig 65 dollár közelében tartózkodik, néhány tized százalékos csökkenéssel indították az irányadó kőolajfajták a szerdai napot.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt iránykeresésre vagy kisebb csökkenésre számít a Budapesti Értéktőzsdén szerdán a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Rövid Szabolcs elmondta, a magyar piacon kedden elromlott a hangulat, profitot realizáltak a befektetők. Szerdán enyhén negatív hangulat várható a nemzetközi és a magyar részvénypiacon is. Hozzátette, a délutáni órákban fontos makrogazdasági adat érkezik, az amerikai fogyasztói árindex.

Nagyot emelkedtek az amerikai tőzsdék kedden azt követően, hogy a kínai elnök pozitív hangvételű üzenetében lazító intézkedéseket ígért, csökkentve ezzel a kereskedlemi háborús aggodalmakat a piacokon. Az amerikai tőzsdék 1,6-2 százalék közötti pluszban zárták a keddi kereskedést, az ázsiai indexek is emelkedéssel kezdték a szerdai napot, a kereskedés második felében azonban elolvadt a korábbi pluszok egy része, az ázsiai részvényindexek vegyesen teljesítenek ma reggel, míg az európai határidős indexek állása enyhe mínuszt vetíthet előre a szerdai piacnyitásra - írja a Porfolio.

Forrás: Porfolio, MTI