Trading

Visszacsúszott a négy éves csúcsról a WTI és a Brent

NRGreport | 2018.04.13. 07:19

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken. A legközelebbi, júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,11 százalékos mínuszban, 71,94 dolláron, a májusi WTI pedig 0,10 százalékos veszteségben, 67,00 dolláron forgott.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,12 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,36 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,16 százalékos pluszban nyitott. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,13 százalékos nyereségben indította a kereskedést. Az eurót 1,2325 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel kilenc órakor, napi szinten 0,02 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz. Ázsiában és a csendes-óceáni térségben túlnyomórészt emelkedtek az indexek pénteken, a geopolitikai feszültségek csökkenésével párhuzamosan. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,64 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,23 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 0,51 százalékos pluszban, míg a vezető sanghaji index 0,65 százalékos mínuszban zárt. A hongkongi Hang Seng 0,13 százalékos nyereségben közelített a záráshoz pénteken. Csütörtökön emelkedéssel zártak Európa és New York főbb tőzsdeindexei. 

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, a szíriai geopolitikai feszültségek miatt a hétvége előtt a befektetők valószínűleg nem vállalnak "érdemi pozíciókat", így pénteken a kivárás jellemezheti a piacokat. Enyhe negatív hangulat várható a csütörtöki emelkedés után – jegyezte meg Rövid Szabolcs. Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzőjének kommentárja szerint alapvetően pozitív hangulatban zajlott a péntek hajnali ázsiai kereskedés, Donald Trump amerikai elnök és Oroszország közti éles kommunikációs villongás pedig enyhülni látszik, így pozitív nyitásra számít a magyar piacon is. A vezető részvények közül Kovács Bálint kiemelte: az OTP csütörtöki emelkedését követően a technikai kép kedvezőbb lett, az 50 napos mozgóátlag áttörése esetén 11 600 forintig nem található erősebb ellenállás.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.