Fenntarthatóság

Az elektromos autók fejlesztését sürgeti a német kormányzat

NRGreport | 2018.04.16. 12:04

A német gazdasági miniszter a Bildnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a német autógyártóknak jelentős beruházásokat kell végrehajtania az elektromos autózás és az akkumulátor előállító létesítmények kifejlesztése terén – írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.

Peter Altmaier hatótáv terén a Teslát állította követendő példának a német autógyárak elé, azonban a gazdasági miniszter szerint az ország autógyártóinak mindezt alacsonyabb költségek mellett kell megvalósítania. 

A német autógyáraknak jelentős összegeket kell befektetniük az elektromos autó technológiákba, továbbá az akkumulátor előállítás terén is beruházások szükségesek, mivel a több millió elektromos akkumulátor iránti várható kereslet érdemben javíthatná a cégek jövedelmezőségét. A német gazdasági miniszter a Bildnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy ezen beruházások hiányában a hozzáadott érték jelentős része Ázsiában vagy az Egyesült Államokban jelentkezhet, Németország helyett.

Az új német koalíciós kormány tervei szint enyhítheti az elektromos autók adóterheit, mindemellett további 100 000 töltőpontot is építenek az országban az autómegosztó szolgáltatások támogatása mellett. A kormányzat további terveiben az önvezető autózással kapcsolatos fejlesztések mellett a német akkumulátor gyártás támogatása is szerepel.

Altmaier szerint a német autógyártók előtt a Tesla modellje a követendő példa a hatóáv szempontjából, azonban a gazdasági miniszter szerint mindezt a német autógyártóknak az alacsonyabb költségek mellett kell megvalósítania. Altmaier kiemelte, hogy az első biztonságos önvezető gépjárműveknek német technológiával kell majd működnie.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.