NRGreport
Menü

Újra emelkedésbe kapcsolt a Brent és a WTI ára

A szerdai európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 72,11 dolláron állt, 53 centtel, 0,74 százalékkal emelkedett a keddi záróértékéhez képest. A WTI ára 0.82 dolláros emelkedéssel 67 dollárt mutatott.

Erősödéssel kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán. A kereskedés első perceiben Londonban a FTSE-100 index 0,3 százalék, a frankfurti DAX index 0,1 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,2 százalék növekedést jelzett. Az eurót 1,2360 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon reggel kilenc órakor a kedd esti 1,2342 dollár után.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,65 pontos emelkedéssel, 38 171,85 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött.

Kisebb emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Rövid Szabolcs az MTI-nek elmondta, optimista a nemzetközi részvénypiaci hangulat. Az amerikai piacon jelentős emelkedés volt kedden, ez valószínűleg folytatódik szerdán az európai kereskedésben is. A magyar részvényindex alulteljesített, mínuszban zárt kedden, de várhatóan a magyar piacra is jöhetnek vevők, átragad a kedvező nemzetközi hangulat a hazai részvényekre is - fejtette ki a szakértő.

Forrás: MTI