NRGreport
Menü

Hamarosan bemutatkozik az új, tisztán elektromos BMW iX3

Alig néhány napot kell már csak várnunk arra, hogy a BMW végre bemutassa iX3-as modelljét, azaz a népszerű X3-as SUV tisztán elektromos megfelelőjét, amely a gyártó elektromos autóit jelölő i-sorozatban fog helyet kapni az i3 és az i8 mellett – írja a Villanyautósok.hu.

A régóta várt villanycrossover debütálására Kínában kerül sor, mégpedig az április 25. és május 4. között megrendezett Pekingi Autószalonon, ahol sok másik zéró emissziós járművel is megismerkedhetnek a világ legnagyobb elektromos autó-piacának fogyasztói.

A BMW részvétele az autókiállításon nem okoz nagy meglepetést, ugyanis Harald Krüger vezérigazgató márciusi bejelentése után várható volt, hogy hamarosan látni fogunk egy elektromos BMW-t, és mi is lenne jobb alkalom erre, ha nem egy kínai autószalon. A CEO akkor így fogalmazott: „Még ez év folyamán be fogunk mutatni több tisztán elektromos koncepciót, melyek mindegyike sorozatgyártásba fog kerülni, mint például az iX3; az új technológiai zászlóshajónk, a BMW iNEXT; az elbűvölő BMW iVision Dynamics, amit éppen most jelentettem be Genfben BMW i4-ként. Mind az iNEXT-et, mint a BMW i4-et Németországban fogjuk gyártani. Ezek a modellek a mi innovációs erősségünk bizonyítékai.”