Fenntarthatóság

Az elektromos buszok terjedése csökkenti az olajkeresletet

NRGreport | 2018.04.25. 09:06

A világ legnagyobb olajimportőre, Kína a világ elektromos buszainak 99 százalékával rendelkezik. Mivel az ország folyamatosan csökkenti a dízelüzemű buszok számát, várhatóan csak ebben az évben 279 ezer tonnával kevesebb dízel üzemanyagra lesz szükség az ázsiai országban – írja a Bloombergre hivatkozva az Oilpirce.

A kínai városokban másfél havonta összesen 9500 új elektromos buszt helyeznek üzembe. A számok érzékeltetéseként ez annyi, mint a teljes londoni buszpark.

A villamos autóbuszok néhány éve kimutatható hatással vannak a globális dízelüzemanyag keresletre, hiszen egy busz harmincszor több üzemanyagot fogyaszt mint egy átlagos autó.

Kínában a teljes buszflottának 17 százaléka már tisztán elektromos meghajtású. A Bloomberg információi szerint Kína a világ legnagyobb elektromos busz gyártója és felhasználója is egyben.

Az e-busz iránti kereslet Kínában óriási, hiszen a levegőminőségre vonatkozó célkitűzések, és az állami támogatások miatt egyre több városban állnak át az elektromos tömegközlekedésre. Sanghaj és Shenzen vezetői már korábban bejelentették, hogy egyáltalán nem vásárolnak több dízel meghajtású autóbuszt.

  NRGreport
Címkék
#elektromos busz   #Kína  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.