NRGreport
Menü

Először került nő egy szaúdi olajcég igazgatóságába

Lynn Laverty Elsenhans személyében először került nő az Aramco szaúd-arábiai állami olajvállalat igazgatótanácsába - írja a vállalat vasárnapi közleménye alapján az MTI. Az iszlám konzervatív ágát követő királyságban, és általában véve az olajiparban nők ritkán töltenek be vezető tisztséget.

A világ legjelentősebb olajvállalatának számító Aramco öt új vezetőségi tagot nevezett ki, köztük Mohammed al-Dzsadaan szaúd-arábiai pénzügyminisztert és Mohammed at-Tuvajdzsri gazdasági és tervezési minisztert. A olajvállalat igazgatótanácsának 11 tagja van, elnöki tisztségét Háled al-Faleh szaúd-arábiai energiaügyi miniszter tölti be. Az igazgatótanács tagjait a rijádi kormány nevezi ki.

Lynn Laverty Elsenhans 2008 és 2012 között a Sunoco amerikai olajfinomító elnök-vezérigazgatója volt. Az üzletasszony előtte több mint 28 évig dolgozott a Royal Dutch Shell holland-angol multinacionális olajvállalatnak. A Forbes amerikai üzleti magazin 2008-ban a világ egyik legbefolyásosabb asszonyának nevezte Elsenhanst.

A szaúd-arábiai hatóságok azt tervezik, hogy legkésőbb 2019 elejéig részvénypiacra bocsátják az Aramco 5 százalékát. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kerül sor a műveletre.

Forrás: index

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »