Hír

Gázzal fűt? Ez a hír Önt is érdekelni fogja!

NRGreport | 2018.05.07. 11:00

Közvetve javítja a magyar gázellátás biztonságát is, és mérsékli az orosz függőséget az a szlovák-lengyel gázvezeték, amelynek lefektetéséről megállapodtak a felek. Lassan kiépül az EU észak-déli gázfolyosója.

A szlovák Eustream gázszállító aláírta a lengyel Gaz-System társasággal a két országot összekötő gázvezeték építéséről szóló szerződést – adta hírül a pozsonyi Új Szó.

Az új vezetéknek köszönhetően javul az ország gázellátásának a biztonsága – nyilatkozta Rastislav Nukovic, az Eustream vezérigazgatója.

A munkálatok az idei év második felében kezdődnek, és várhatóan 2021 végén adhatják át a csőkígyót. Szlovákia így 2022-ban már energiahordozóhoz juthat a Balti-tenger partján található lengyel lng-terminálból. A szlovák-lengyel gázvezeték teljes hossza eléri a 165 kilométert, amiből a szlovák szakasz 106 kilométer lesz. Az évente 5,7 milliárd köbméternyi gáz szállítására alkalmas csőkígyó lefektetésére Szlovákia 55,2 millió, Lengyelország pedig 52,5 millió euró uniós támogatást kaphat.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.