NRGreport
Menü

Megújulók adták idén az új energiatermelő kapacitás javát az USA-ban

Idén már szinte kizárólag megújuló alapú energiatermelő rendszereket telepítettek az USA-ban. Az összes újonnan beépített kapacitás 95 százaléka ilyen volt.

Gyorsuló megújulóenergiás forradalomól ír a Forbes. Idén, az év első negyedévében szinte már csak megújuló alapú áramtermelési kapacitást telepítettek. Az amerikai Szövetségi Energiaszabályozási Bizottság (FERC) adatait idéző a gazdasági lap szerint az első négy hónapban üzembe állított energiatermelő egységek 95 százaléka megújuló alapú, többnyire napelemes és szélturbinás rendszer volt.

Egy, a FERC adatain alapuló előrejelzés szerint a trend kitart a továbbiakban is, és 2020-ra megduplázódhat a jelenlegi 115,5 gigawattnyi megújuló kapacitás - írja a Forbes.

Tavaly az USA-ban újonnan telepített energiatermelési kapacitás 49,9%-a, összesen 24,6 gigawatt, megújuló forrásokon alapult, miközben a maradék is a tisztább üzeműnek számító gázerőmű volt. Eszerint tavaly év végére a teljes amerikai áramtermelés 20 százalékát biztosították megújuló forrásokból (a vízeműműveket is beleértve).

Forrás: greenport