NRGreport
Menü

Az energetikai piac várja a PowerUp! hazai nyerteseit

Közép-és Kelet Európa legnagyobb energetikai versenyén, az EIT InnoEnergy szervezésében megvalósult PowerUp! verseny hazai döntőjén, a zsűri BES Európát találta Magyarország legjobb energiaipari, illetve tiszta energiával kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozó, kezdő vállalkozásának. A BES Európa Kft.célja, hogy forradalmasítsa a szennyvízről kialakult gondolkodásunkat.

„A verseny célja az volt, hogy megtaláljuk azokat a globálisan is megvalósítható megoldásokat, amelyek leginkább képesek hozzájárulni az energiaszektor fejlődéséhez, az európai városok életminőségének javításához, továbbá a környezet tisztaságának növeléséhez. Ezeknek megfelelően a győztes csapat projektje valós piaci igényekre válaszolt.” – hangsúlyozta Christo Balinow, a zsűri elnöke.

Huszonnégy közép-kelet-európai ország 299 startup vállalkozása vett részt a tiszta energiával foglalkozó, induló vállalkozások legnagyobb kelet-közép európai versenyén, a PowerUp!-on, amit idén negyedik alkalommal rendeztek meg. A budapesti országos döntőn a legjobb 10 startup mutathatta be innovatív megoldásait a zsűri, illetve a befektetők képviselői előtt.

A jelentkezőket nem csupán a projektjük szakmai tartalma alapján bírálták el, hanem megvizsgálták annak üzleti jelentőségét is, a csapatban és a termékben rejlő potenciállal együtt. 

A győztes csapat június 19-én, a prágai Žofín palotában találkozhat a versenyben résztvevő többi ország nyertesével. A befektetői szemmel legígéretesebb projektek benyújtóit pedig meghívják az InnoEnergy Highway® akcelerátor programba is, amelynek keretén belül azok akár további 150.000 eurós támogatást is kaphatnak.

Forrás: Piac&Profit