NRGreport
Menü

A Mol stratégiai megállapodást kötött a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével

A MOL Magyarország és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) stratégiai együttműködési megállapodást kötött múlt héten. Az erről szóló okmányt Wáberer György, az MKFE elnöke, miniszterelnöki megbízott és Fasimon Sándor, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. A kártyás üzemanyag értékesítés területén megvalósított együttműködés mellett a felek közösen lépnek fel az európai szintű sofőrképzés támogatása, a biztonságos vezetés feltételeinek javítása, a katasztrófavédelmi helyzetekben történő koordináció, a fenntarthatósági stratégia közös alapjainak megfogalmazása területén is.

Az aláírók közösen dolgoznak ki javaslatokat a kereskedelmi gázolaj jogszabályi hátterének a felhasználók és a szolgáltatók számára egyaránt kedvező módosítása érdekében, egyeztetnek a MOL töltőállomások építése során kialakítható biztonságos és színvonalas szolgáltatásokat nyújtó kamionparkolók tárgyában. A megállapodás értelmében regionális szintre is kiterjesztik együttműködésüket a többi között az ÁFA visszatérítés, az engedményes konstrukció régiós országokra való kiterjesztése és a kártyaelfogadási lehetőségek körének bővítése kérdéseiben.

A már meglévő üzemanyag-kártyás szerződés értelmében a MOL a dízel üzemanyag árából adott legjobb értékesítési és szolgáltatási feltételekkel támogatja az MKFE által képviselt 25 ezer kamiont és mintegy 1250 autóbuszt üzemeltető magyar vállalkozások versenyképességét. A MOL az üzemanyag értékesítésből befolyt összegek egy bizonyos részét az MKFE Önsegélyező Alapítvány támogatására fordítja.

Wáberer György emlékeztetett arra, hogy a tíz évvel ezelőtt a MOL-lal aláírt első megállapodás alapozta meg az MKFE - MOL üzemanyagkártya bevezetését. A kezdeményezés hozzájárult a költségvetés jövedéki adóbevételeinek jelentős növeléséhez és a kereskedelmi gázolaj rendszer bevezetésének előkészítéséhez. Az együttműködés eredményeként az egyesület tagjai számára kialakított kedvező üzemanyagár ugyanis arra ösztönözte a fuvarozási vállalkozásokat, hogy külföldről hazahozzák tankolásaikat. A kedvező kondíciók hozzájárulnak a hazai cégek versenyképességének javításához a nemzetközi fuvarpiaci versenyben. Wáberer György hangsúlyozta, hogy a jelenlegi megállapodás egyik legfontosabb eleme az összefogás a kereskedelmi gázolaj rendszer fenntarthatóságáért és korszerűsítéséért.

Fasimon Sándor az aláírás alkalmából rámutatott, hogy az elmúlt egy évtized alatt az MKFE tagvállalatai több mint 800 millió liter gázolajat tankoltak a MOL kutaknál az adható legkedvezményesebb áron. Regionális cégcsoportként a MOL arra törekszik, hogy mindezeket a lehetőségeket, a vonatkozó helyi jogszabályok figyelembevételével, a MOL-csoport teljes hálózatában érvényesíteni lehessen. Emellett a töltőállomásokon széles körű szolgáltatásokat biztosítanak, az étkezési lehetőségtől a mobil-kártya feltöltésen át elektronikus útdíj-fizet

Forrás: mol.hu