Vállalatok

50 millió eurós, biztosíték nélküli rulírozó hitelkeret a MET Csoportnak

NRGreport | 2018.05.23. 08:25

Az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET Csoport örömmel jelenti be, hogy lezárta 50 millió euró értékű, induló biztosíték nélküli középtávú rulírozó hitelkeretét.

Az új hitelkeret futamideje három év, és külön opció révén lehetőséget biztosít a MET-nek, hogy a hitelkeret összegét akár 100 millió euróra emelje. Az új hitelkeret a cég működőtőke-igényeinek, illetve általános üzleti céljainak elérését szolgálja, támogatva a MET Csoport növekedési stratégiáját.

Az új hitelkeretet megelőzően a MET 2017. december 4-én további egy évre meghosszabbította 735 milliós rulírozó hitelkeretét. A 13 hitelező által biztosított keret 555 millió euró értékű fedezettel biztosított és 180 millió euró értékű biztosíték nélküli hitelkeretből áll.

Az új hitelkeret egyértelműen jelzi a MET Csoport pénzügyi forrásokhoz való folyamatos és stabil hozzáférését nemzetközi bankok széles körénél, és jól mutatja a hitelezési kedv élénkülését a földgáz-kereskedelem, valamint az energiaszektor finanszírozásának területén.

A hitelt folyósító bankok és jogi tanácsadójuk:

Ügynök:

OTP Bank Plc.

Hitelezők:

Citibank Europe Plc

Bank GPB International S.A.

OTP Bank Plc.

UniCredit Bank Hungary Zrt.

A hitelezők jogi tanácsadója:

Clifford Chance LLP

A MET Csoportról

A svájci központú MET Csoport vezető európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, összesen 23 nemzetközi kereskedelmi csomóponton és 28 ország gázpiacán aktív. A kontinentális Európa gázfogyasztásának körülbelül 8 százalékát forgalmazza a MET (a 2017-es európai fogyasztás 465 milliárd köbméter, a MET Csoport által kereskedett mennyiség 35 milliárd köbméter), ez csaknem négyszerese az éves magyarországi gázfogyasztásnak (9 milliárd köbméter).

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.