Hír

Nem menti meg az autósokat a kormány

NRGreport | 2018.05.25. 05:12

A kormány nem kíván adót csökkenteni, hogy olcsóbb legyen a benzin.

Jelenleg az üzemanyagárak emelkedését piaci folyamatok indokolják, így a kormány nincs beleszólása az árba – mondta el Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Míg tavaly Tállai András – akkori – NAV-elnök levélben fordult a Mol-hoz és érte el, hogy csökkentsék Mezőkövesden a benzinárakat a kutakon, úgy most nem tervez a kormány beleszólni a tankolási tarifákba – válaszolta a tárcavezető a csütörtöki kormányinfón.

Arra a felvetésre, hogy a jövedéki adó vagy az áfa-csökkentésével nem tervez-e a kormány csökkentést, Gulyás azt mondta, hogy az áfa esetében egy EU-s szabályozás kizárja, hogy az eltérjen a máshol használt kulcstól. Míg a jövedéki adó szerinte az egyik legalacsonyabb az unióban.

A kérdés azért aktuális, mert péntektől ismét drágulás jön a kutakon: az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 398 forintra nő, a gázolajé pedig 408 forintra emelkedik.

Arról, hogy az EU-n belül mennyire drága a magyar üzemanyag-vásárlás, korábban részletes cikkben foglalkozott a Napi.hu.

  NRGreport
Címkék
#üzemanyag   #üzemanyagár  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.