Vállalatok

Megvette a MET az Elmű román leánycégét

NRGreport | 2018.05.31. 15:41

Az Elmű és az ÉMÁSZ eladta az RWE Energie S.R.L. 100 százalékát a MET csoportnak. 

Az Elmű és az ÉMÁSZ 2018. május 29-én üzletrész adásvételi szerződést kötött a MET Holding AG-vel az RWE Energie SRL romániai székhelyű társaság összességében 100 százalékos tulajdonjogának a MET Holdingra történő ruházásáról – jelentette be a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű). 

Az Elmű részesedése 99,999%, az ÉMÁSZ-é 0,001% volt az RWE Energie-ben. A társaságcsoport 2014-ben vásárolta meg a romániai vállalatot, amely elsősorban energiakereskedelemmel foglalkozik.

A felek nem közölték a tranzakció értékét. A 2016-ban ismertetett adatok szerint az RWE Energie S.R.L. jegyzett tőkéje 1,374 milliárd forint.

Az üzletrész adásvételi szerződés aláírása a tranzakció első lépése, a céltársaság üzletrészeinek tulajdonjoga a versenyhivatal jóváhagyása, továbbá egyéb – a szerződésben meghatározott – feltétel teljesülése esetén száll át a vevőre.

Amint arról beszámoltunk, a MET május 30-án szerdán jelentette be, hogy a cég korábbi tulajdonosai megváltak tulajdonrészüktől, és hogy a csoport új többségi tulajdonosa Lakatos Benjamin az újonnan alapított MET Capital Partners AG-n keresztül. A társaság azt is közölte, intenzív növekedési stratégiájuk keretében további európai vásárlásokat terveznek, amihez tőkét vonnak be.

 

 

  NRGreport
Címkék
#Elmű   #ÉMÁSZ   #MET Holding AG   #RWE Energie SRL  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.