NRGreport
Menü

Szövetséget kötött az E.On, a H&M, a Scania és a Siemens

A párizsi klímaegyezmény célkitűzéseinek eléréshez a nehéz-tehergépkocsikkal végzett árufuvarozás teljes mértékű szén-dioxid-semlegesítése szükséges, a négy vállalat pedig a változás ütemének felgyorsítása érdekében szövetséget kötött, és másokat is felkért, hogy csatlakozzanak.

A szövetség kiindulási pontja a Megvalósíthatósági tanulmány: a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás elérése 2050-re (The Pathways Study: Achieving fossil-free commercial transport by 2050). A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás határozottan elérhető a párizsi egyezményben kitűzött időpontig. 

"Azonban ennek megvalósításához az iparnak és a politikának együtt kell működnie, azonnal változásokat kell kezdeményeznie és példátlan ütemben kell cselekednie" - fogalmaztak közös közleményükben.

Az iparág szereplői annak érdekében fognak össze, hogy befolyásolják a közvéleményt és a politikát azzal a céllal, hogy optimális környezetet teremtsenek a kölcsönösen előnyös változásokhoz a fuvarozási ágazatban - rögzítik a társaságok, hozzátéve, hogy rendszerszemléletű megközelítésre lesz szükség, amihez a vállalatok szövetsége megítélésük szerint erős alapot jelent az infrastruktúra-szolgáltatók, az energiaszolgáltatók, a járműgyártók és a fuvaroztatók szemszögéből a kiskereskedelem képviselőivel.

 

Forrás: Portfolio