NRGreport
Menü

Új közlekedési forma jelenik meg Budapesten

Magyarországon újnak számító közlekedési lehetőséget támogat egy magyar startuppal közös együttműködésen keresztül 2018 nyarától Budapesten az E.On, a közösségi elektromos robogózást. A blinkee.city 50 darab elektromos robogóval induló, kulcs- és állomások nélküli járműmegosztó rendszere mobil alkalmazáson keresztül kezelhető; a robogókkal Budapesten belül bárhova közlekedhet a felhasználó, és a városon belüli zónában bárhol le is állíthatja.

A felhasználó egy regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető járművet. A szolgáltatás használatához nem szükséges egy előre feltöltött pénzügyi keret, a fizetés percdíj alapú, emellett diákkedvezmények is elérhetők. 

Új közlekedési forma jelenik meg Budapesten

Fotó: E.On/blinkee.city


A segédmotoros kerékpár kategóriába tartozó blinkee.city elektromos robogók 3,1 KW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű akkumulátoraikkal bő 60 km megtételére is alkalmasak.

Bárki használhatja a robogókat, aki 16 évesnél idősebb és 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. Bukósisak viselése az elektromos robogókon is kötelező, azonban ez is a szolgáltatás része (a bukósisakokat a csomagtartó rejti).

A teljeskörűen biztosított járművek cserélhető akkumulátorait a központi irodában elérhető töltöttségi információk alapján folyamatosan ellenőrzik, így a felhasználóknak a robogók feltöltésével nem kell foglalkozniuk.

A 2017-ben Lengyelországban indult blinkee.city szolgáltatáshoz 2018-ban új országok, köztük Magyarország is csatlakozik - mondta az eseményen Varsányi Tamás, a Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatója. A Blinkee.city Kft. a blinkee.city márka tulajdonosának első külföldi partnercége, mely egy családi összefogással indult magyar startup.

 

Forrás: Portfolio