NRGreport
Menü

Stagnálással nyithatnak a nyugat-európai piacok

Stagnálással, legfeljebb minimális emelkedéssel indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék szerdán - írja az MTI.

Elemzők szerint a befektetők kivárásra rendezkednek be amiatt, hogy a hét hátralevő részében több fontos bejelentés várható vezető központi bankoktól.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda este dönt a kamatról - általános piaci megítélés szerint emelés várható. Megfigyelők szerint különösen fontos lesz a kamatdöntés után kiadott közlemény, amelyből talán sikerül megtudni, hogy még mennyi kamatemelést tervez idén a Fed.

Csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) jelenti be kamatdöntését. Szakértők szerint a kamatszint marad, de elképzelhető, hogy az EKB jelzi eszközvásárlási programjának a lassítását. 

Pénteken a japán központi bank (BoJ) ad számot arról, hogy mikor tervezi lassítani gazdaságélénkítő programját. 

Kedden a londoni FTSE100 index 0,43 százalék, a frankfurti DAX30 index 0,02 százalék, a párizsi CAC40 index pedig 0,38 százalék mínuszban zárt. 

Szerda reggel fél kilenckor az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára 48 cent (0,63 százalék) csökkenéssel, 75,40 dolláron állt.

Forrás: MTI

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »