Hír

Putyin nem az elektromos, hanem a gázos autókban látja a jövőt

NRGreport | 2018.06.15. 09:03

Az oroszok első embere szerint a villanyautók nem igazán tekinthetők környezetbarát járműveknek.

Bár mostanság szinte még a csapból is a tisztán elektromos meghajtású és egyre nagyobb hatótűvolságú személyautók folynak,  Vlagyimir Putyin nem ezekben látja a jövőt. Az orosz elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a villanyautók lokálisan zéró károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, a működésükhöz szükséges elektromos energiát valahol a távolban nagyrészt szénerőművekben állítják elő.

Putyin szerint Oroszország és sok más ország jövőjét a gázhajtású autók jelenthetik, melyek sokkal kevesebb terhelést jelentenek a környezetre, mint egyéb hajtásláncú társaik. Nem meglepő, hogy az orosz vezető így gondolkodik, hiszen országa hatalmas gázkészlettel rendelkezik. A háttériparral nincsenek gondok, viszont gázt egyelőre csak kevés helyen lehet tankolni Oroszországban, és e tekintetben Putyin komoly fejlesztéseket ígért.

Az orosz elnök már korábban is hangot adott ezen jellegű véleményének, és akkoriban arra is kitért, hogy a sűrített földgáz nemcsak olcsóbb a benzinnél, hanem megvan az az előnye is, hogy ezt a nagynyomáson tárolt üzemanyagot sokkal nehezebb ellopni.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.